Receptbeskrivning
Chokladfondant Pernilla Wahlgren
Ingredienser
för
Beskrivning
Chokladfondant Pernilla Wahlgren 4st
100g Smör
150g Mörk choklad
2st Ägg
2st Äggulor
1/2dl Socker
2msk Vetemjöl
Smör+socker till formarna
Servering:
Florsocker
Ex. Hallon, röda vinbär, jordgubbar, grädde, glass
Smält smöret i en kastrull o ta den från värmen. Bryt chokladen i bitar o låt den smälta i smöret.
Vispa ihop ägg, äggulor o socker i en bunke. Rör ned mjölet o blanda sen ner choklad- och smörblandningen. Rör tills det blir en slät o blank kräm.
Smöra fyra ugnsfasta portionsformar av créme brulée-typ, sockra dem istället för att mjöla så blir ytan blank o fin. Fördela smeten i formarna. Fram hit kan du förbereda.
Att ugnen på 225C o sätt in formarna i ugnen.
Nu gäller det att passa noga - de ska vara mjuka i mitten så att den goda chokladkrämen rinner ut när mm sätter gaffeln i den, men inte så lös att den tappar formen.
Tiden i ugnen kan variera mellan 8-12min beroende på ugnen o formarnas storlek. Ta ut o provstick i dem några ggr. om du är osäker. Se är färdiga när det börjar höja sig en aning på mitten.
Låt fondanterna stå några minuter o stjälp sen upp dem på desserttallrikar. Genera med florsocker o röda bär, kanske grädde eller glass oxå.
100g Smör
150g Mörk choklad
2st Ägg
2st Äggulor
1/2dl Socker
2msk Vetemjöl
Smör+socker till formarna
Servering:
Florsocker
Ex. Hallon, röda vinbär, jordgubbar, grädde, glass
Smält smöret i en kastrull o ta den från värmen. Bryt chokladen i bitar o låt den smälta i smöret.
Vispa ihop ägg, äggulor o socker i en bunke. Rör ned mjölet o blanda sen ner choklad- och smörblandningen. Rör tills det blir en slät o blank kräm.
Smöra fyra ugnsfasta portionsformar av créme brulée-typ, sockra dem istället för att mjöla så blir ytan blank o fin. Fördela smeten i formarna. Fram hit kan du förbereda.
Att ugnen på 225C o sätt in formarna i ugnen.
Nu gäller det att passa noga - de ska vara mjuka i mitten så att den goda chokladkrämen rinner ut när mm sätter gaffeln i den, men inte så lös att den tappar formen.
Tiden i ugnen kan variera mellan 8-12min beroende på ugnen o formarnas storlek. Ta ut o provstick i dem några ggr. om du är osäker. Se är färdiga när det börjar höja sig en aning på mitten.
Låt fondanterna stå några minuter o stjälp sen upp dem på desserttallrikar. Genera med florsocker o röda bär, kanske grädde eller glass oxå.
Visningar: 3908
Inlagt 2016-02-11 12:39:24






30 min