Receptbeskrivning
Perfekta chokladkakan
Ingredienser
för
Beskrivning
Perfekta chokladkakan
2dl RÃ¥socker
200g Smör
200g Mörk choklad
3/4dl Starkt kaffe
5st Stora äggulor
5st Stora äggvitor
Smält råsocker, smör o mörk choklad över vattenbad. Rör med en sked så att inte smeten bränns vid. Tillsätt det kokta kaffet o låt smeten svalna en stund.
Sätt ugnen på 175C. Vispa äggulor poröst o därefter äggvitor i en separat bunke.
Rör ned chokladsmeten försiktigt i äggulorna o sedan äggvitorna.
Häll hälften av smeten i en bakpappersklädd ugnsfast form ca 10x20cm. Ställ in kakan i mitten av ugnen o grädda i ca 30min. Ställ in den andra hälften i kylen.
Ta ut kakan o låt svalna. Häll den andra hälften av smeten över den gräddade kakan o ställ in i frysen minst 2h.
Ta fram kakan ca 5min före servering o skär den i munsbitar.
2dl RÃ¥socker
200g Smör
200g Mörk choklad
3/4dl Starkt kaffe
5st Stora äggulor
5st Stora äggvitor
Smält råsocker, smör o mörk choklad över vattenbad. Rör med en sked så att inte smeten bränns vid. Tillsätt det kokta kaffet o låt smeten svalna en stund.
Sätt ugnen på 175C. Vispa äggulor poröst o därefter äggvitor i en separat bunke.
Rör ned chokladsmeten försiktigt i äggulorna o sedan äggvitorna.
Häll hälften av smeten i en bakpappersklädd ugnsfast form ca 10x20cm. Ställ in kakan i mitten av ugnen o grädda i ca 30min. Ställ in den andra hälften i kylen.
Ta ut kakan o låt svalna. Häll den andra hälften av smeten över den gräddade kakan o ställ in i frysen minst 2h.
Ta fram kakan ca 5min före servering o skär den i munsbitar.
Visningar: 280
Inlagt 2016-02-11 13:47:10






30 min