Receptbeskrivning
Dumlebrownies
Ingredienser
för
Beskrivning
Dumlebrownies
Något jag har lärt mig till nästa gång är att hacka dumlen mycket mindre, så att det är lättare att blanda den i smeten och även fördela över smeten.
smör & ströbröd till formen
1dl vetemjöl
100g mörkchoklad
2,5msk kakao
1tsk bakpulver
3st ägg
2 3/4dl strösocker
1tsk vaniljsocker
140g rumsvarmt mjukt smör
20st dumlekolor ( hälften i smeten och hälften till toppingen)
Sätt ugnen på 160C och smörj en form 20x20 cm.
Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao i en bunke.
Hacka Dumlen & den mörka chokladen smått, vispa sedan det mjuka rumsvarma smöret med socker, vaniljsocker poröst med elvisp.
Tillsätt ett ägg i taget, och vispa till en jämn smet.
Vänd ner den siktade vetemjölsblandningen och blanda sist ner hälften av de hackade dumlebitarna.
Häll smeten i smord form och grädda i mitten av ugnen i cirka 45- 50 minuter.
De sista 5 minuterna tar du ut browniesen och strör över den finhackade dumlen/ chokladkrosset jämnt över hela kakan- ställ tillbaka och låt smälta ner.
När du tar ut kakan kan du jämna till toppingen med en gaffel.
Tid är beroende på hur kladdig och krämig du vill ha den, denna brownien var inne exakt 50 minuter. Jag tycker att en brownies ska vara precis så här.
Stå kallt i kylen över natten – och ta fram i god tid före servering så att dumlen hinner bli rumstempurerad- annars blir den lätt lite för hård.
Något jag har lärt mig till nästa gång är att hacka dumlen mycket mindre, så att det är lättare att blanda den i smeten och även fördela över smeten.
smör & ströbröd till formen
1dl vetemjöl
100g mörkchoklad
2,5msk kakao
1tsk bakpulver
3st ägg
2 3/4dl strösocker
1tsk vaniljsocker
140g rumsvarmt mjukt smör
20st dumlekolor ( hälften i smeten och hälften till toppingen)
Sätt ugnen på 160C och smörj en form 20x20 cm.
Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao i en bunke.
Hacka Dumlen & den mörka chokladen smått, vispa sedan det mjuka rumsvarma smöret med socker, vaniljsocker poröst med elvisp.
Tillsätt ett ägg i taget, och vispa till en jämn smet.
Vänd ner den siktade vetemjölsblandningen och blanda sist ner hälften av de hackade dumlebitarna.
Häll smeten i smord form och grädda i mitten av ugnen i cirka 45- 50 minuter.
De sista 5 minuterna tar du ut browniesen och strör över den finhackade dumlen/ chokladkrosset jämnt över hela kakan- ställ tillbaka och låt smälta ner.
När du tar ut kakan kan du jämna till toppingen med en gaffel.
Tid är beroende på hur kladdig och krämig du vill ha den, denna brownien var inne exakt 50 minuter. Jag tycker att en brownies ska vara precis så här.
Stå kallt i kylen över natten – och ta fram i god tid före servering så att dumlen hinner bli rumstempurerad- annars blir den lätt lite för hård.
Visningar: 218
Inlagt 2016-02-11 14:53:27






30 min.jpg)