Receptbeskrivning
Cup cakes med champagne
Ingredienser
för
100 g osaltat smör, rumsvarmt
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 st lime, rivet skal & saft
1 dl mjölk
1 dl champagne
3 st ägg
4.5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl florsocker
200 g philadelphiaost
50 g vit choklad, smält
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 st lime, rivet skal & saft
1 dl mjölk
1 dl champagne
3 st ägg
4.5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Chokladfrosting:
100 g osaltat smör, rumsvarmt 1 tsk vaniljsocker
1 dl florsocker
200 g philadelphiaost
50 g vit choklad, smält
Garnering:
fäska jordgubbar Beskrivning
Vispa smör, strösocker, vaniljsocker samt limeskal och saft tills det blir ljust och fluffigt.
Tillsätt mjölk, champagne och ägg, lite i taget, under omrörning tills smeten går ihop.
Blanda de torra ingredienserna och sikta och vänd ner dem i smeten.
Klicka ut smeten i cupcakeformar.
Grädda cupcakesen mitt i ugnen i ca 15 min.
LÃ¥t dem svalna.
Frosting:
Vispa smöret med vaniljsocker och florsocker i 10 min tills det blir fluffigt och vitt.
Vispa färskosten i en annan bunke tills den är krämig och klumpfri.
Vänd ner den i smöret.
Spritsa på frostingen på cupkacsen. 

Visningar: 198
Inlagt 2016-02-12 09:00:06






25 min.jpg)