Receptbeskrivning

Thai kycklinggryta med kokosmjölk

Ingredienser för
500 g kycklingfilé
marinad:
2 tsk sesamolja
2 msk green curry paste
2 msk sweet chili sås
2 msk oyster sås
1 msk rapsolja
2 tsk ingefära, riven
1 vitlöksklyfta, riven
1 lime, fint rivet skal och saft
3 dl kokosmjölk
2 dl vispgrädde
grönsaker:
färsklök, koriander och broccoli


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Putsa kycklingfilén lätt och dela varje bit i 3-4 mindre bitar.
2. Blanda ihop ingredienserna till marinaden och lägg kycklingen i den. Låt marinera ca 30 minuter.
3. Bryn sedan kycklingen i en het panna eller gärna i stekgryta då marinaden skvätter. Slå på kokosmjölk och grädde och låt allt sjuda 5-6 minuter. Smaka av och tillsätt eventuellt lite salt.
4. Servera din kyckling med nykokt basmatiris och grönsaker.

Visningar: 510
Inlagt 2016-02-14 14:41:26