Receptbeskrivning

Brownies med två ingredienser (glutenfri)

Ingredienser för


  30 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
Brownies med två ingredienser (glutenfri)


4st ägg
2dl hasselnötskräm

Först och främst: Välj en ekologisk variant av hasselnötskräm (den klassiska ”nutellan” har en ganska läskig innehållsförteckning).

Knäck äggen i en vispbunke och vispa dem hårt med elvisp tills de är rejält ljusgula och puffiga (5-10 minuter behövs).

Värm hasselnötskrämen på låg värme under omrörning tills den blivit lite mer lättrinnande och klicka i lite i taget i äggsmeten.
Vispa under tiden tills allt blandat sig.

Häll i en form klädd med bakplåtspapper (ca 20 x 15 cm) och grädda i 175°C i 25-30 minuter.

Ringla eventuellt över lite mer varm hasselnötskräm.

Låt svalna och skär i rutor.

Visningar: 127
Inlagt 2016-02-15 20:08:39