Receptbeskrivning

Snurrade äggbröd

Ingredienser för
15 g jäst
2.5 dl vatten, fingervarmt
1 tsk salt
1 tsk honung
2 msk rapsolja
6 dl vetemjöl
8 st ägg
1 st uppvispat ägg
sesamfrö


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Smula jästen i en bunke.
Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp.
Tillsätt salt, honung, rapsolja och vetemjöl, lite i taget och rör ihop allt till en smidig deg.
Knåda den kraftigt i några min.
Låt degen jäsa under bakduk i ca 45–60 min.
Dela degen i 8 bitar.
Rulla ut längder av degbitarna, 30–35 cm långa.
Dela dem på mitten och snurra halvorna runt varandra.
Forma en krans och fäst ihop ändarna ordentligt runt ägget.
Lägg snurrorna på en plåt med bakplåtspapper.
Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min.
Sätt ugnen på 200 grader.

Pensla bröden med ägg och strö över sesamfrön.
Grädda dem mitt i ugnen i ca 15 min.
Om bröden är bleka kan man höja ugnsvärmen till 250 grader de sista minutera.
Låt bröden svalna på plåten.
Äggen blir hårdkokta under gräddningen.

Visningar: 393
Inlagt 2016-02-18 06:17:20