Receptbeskrivning

Asiatisk nudelsallad

Ingredienser för


  0 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Användarnas medelbetyg  4 av 5 (Antal röster: 13)

4 port asiatisk nudelsallad

Förberedelse: 10 min
Tillagning: 10 min
Klart på: 20 min

Ingredienser:

4 nystan nudlar, ca 250 gram torkade nudlar, förslagsvis breda bandnudlar2 klyftor vitlök1 tsk chiliflakes eller en spansk röd chilifrukt eller valfri chili3 msk vegetabilisk matolja2 msk sesamolja2 morötter0,5 purjolök5 champinjoner, ca 40 gram4 msk ostronsås2 tsk sesamfrön

gott som tillbehör till grillat, stekt eller friterad mat. Eller som egen vegetarisk rätt - lägg då gärna till tofu eller grillad halloumiost. 
Gott och nyttigt. Nudelsalladen kan förberedas innan och värmas. Den kan serveras ljummen, kall eller varm. 
Sallad med nudlar, morot, purjolök, champinjoner, vitlök, sesamolja, chili, ostronsås och sesamfrön. 
Gillar du nötter så kan du strö över rostade cashewnötter vid servering. 

Koka upp 1 liter saltat vatten till nudlarna.Lägg i nudlarna och se till att vattnet täcker. Sätt på lock och ta av från värmen. Låt nudlarna stå i 4 minuter.Häll av och skölj kalla i ett durkslag.Skala morot. Dela och skölj purjolök. Skär grönsakerna i ca 0,5 dm långa stavar likt stora tändstickor.Rensa svamp och skiva den.Skala och pressa vitlök i en wok eller stekpanna.Tillsätt 2 msk matolja samt chilin.Fräs vitlök och chili och slå sedan över i en stor skål.Fräs morot, purjolök samt svamp i matolja samt sesamolja i några minuter under omrörning. Lägg över i skålen och blanda med vitlöks- och chilioljan.Tillsätt ostronsåsen.Blanda i nudlarna samt sesamfrön och rör om.Vill du servera nudelsalladen varm så kan du mikra, woka eller steka nudlarna varma och blanda med grönsakerna.Smaka av med mer ostronsås samt ev. mer salt och chili efter tycke innan servering. Servera gärna med ostronsås och ev. sweet chilisås vid sidan.

Visningar: 531
Inlagt 2016-02-19 17:00:58