Receptbeskrivning
Sanslöst god sweet chili-tofu med sobanudlar
Ingredienser
för
Beskrivning
Sanslöst god sweet chili-tofu med sobanudlar 400-500 g fast tofu, tärnad
½ dl maizena
4-5 dl grovhackad kinakål (kan uteslutas)
8 vårlökar, finhackade (eller motsvarande mängd purjolök)
neutral olja att steka i
2 dl sweet chilisås
1½ dl sojasås (ljus)
1 msk sesaomolja
6 vitlöksklyftor, pressade
½ dl rostade sesamfrön, rostade sobanudlar, vanliga nudlar eller ris  Torka av tofutärningarna med en handduk eller hushållspapper. Kasta ner i en bunke tillsammans med maizenan och se till att alla tärningar blir täckta. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek tofun till den blir lätt gyllenbrun och knaprig.
Blanda under tiden ihop sweet chilisÃ¥s, sojasÃ¥s, sesamolja, pressad vitlök och sesamfrön i en skÃ¥l. När tofun har blivit knaprig tillsätter du kinakÃ¥l och vÃ¥rlökarna. LÃ¥t steka i nÃ¥gon minut till innan du tillsätter sÃ¥sen. LÃ¥t sÃ¥sen bubbla ner sig lite och servera sedan sweet chili-tofun med sobanudlar, vanliga nudlar eller ris. FrÃ¥n att ha varit en benhÃ¥rd tofutvekar har jag nu blivit allt mer besatt av den märkliga bönosten. Tricket för att övertyga tofutvekare är dels att kasta rund tofutärningar i maizena och sedan steka de i olja pÃ¥ hög värme. DÃ¥ blir de knapriga och kalasgoda. Sedan gäller det att ha en riktigt smakrik sÃ¥s som knockar allt och alla. Den här rätten tog mig 10 minuter att göra. Inte en minut mer. Helt fantastiskt! Och den innehÃ¥ller inga konstiga ingredienser, allt fann jag faktiskt i min lilla ICA-butik. Om den är god? Alltsåååå…om jag hade fÃ¥tt sÃ¥dana här tofurätter när jag gick ut och käkade hade jag definitivt gjort det oftare. Hur svÃ¥rt ska det vara liksom!? Skärpning alla tofukockar där ute! Psst…istället för sobanudlar gÃ¥r det bra med vanliga nudlar, eller ris ocksÃ¥ för den delen. De här rÃ¥kade bara vara bÃ¥de ekologiska och Fairtrade-märkta, sÃ¥ jag var tvungen att ta dem.Â
Rosta sesamfrön gör du lätt i en torr stekpanna. De ska få fin färg men inte brännas.
http://vegoriket.se/index.php/2013/03/19/sanslost-god-sweet-chili-tofu-med-sobanudlar/
½ dl maizena
4-5 dl grovhackad kinakål (kan uteslutas)
8 vårlökar, finhackade (eller motsvarande mängd purjolök)
neutral olja att steka i
2 dl sweet chilisås
1½ dl sojasås (ljus)
1 msk sesaomolja
6 vitlöksklyftor, pressade
½ dl rostade sesamfrön, rostade sobanudlar, vanliga nudlar eller ris  Torka av tofutärningarna med en handduk eller hushållspapper. Kasta ner i en bunke tillsammans med maizenan och se till att alla tärningar blir täckta. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek tofun till den blir lätt gyllenbrun och knaprig.
Blanda under tiden ihop sweet chilisÃ¥s, sojasÃ¥s, sesamolja, pressad vitlök och sesamfrön i en skÃ¥l. När tofun har blivit knaprig tillsätter du kinakÃ¥l och vÃ¥rlökarna. LÃ¥t steka i nÃ¥gon minut till innan du tillsätter sÃ¥sen. LÃ¥t sÃ¥sen bubbla ner sig lite och servera sedan sweet chili-tofun med sobanudlar, vanliga nudlar eller ris. FrÃ¥n att ha varit en benhÃ¥rd tofutvekar har jag nu blivit allt mer besatt av den märkliga bönosten. Tricket för att övertyga tofutvekare är dels att kasta rund tofutärningar i maizena och sedan steka de i olja pÃ¥ hög värme. DÃ¥ blir de knapriga och kalasgoda. Sedan gäller det att ha en riktigt smakrik sÃ¥s som knockar allt och alla. Den här rätten tog mig 10 minuter att göra. Inte en minut mer. Helt fantastiskt! Och den innehÃ¥ller inga konstiga ingredienser, allt fann jag faktiskt i min lilla ICA-butik. Om den är god? Alltsåååå…om jag hade fÃ¥tt sÃ¥dana här tofurätter när jag gick ut och käkade hade jag definitivt gjort det oftare. Hur svÃ¥rt ska det vara liksom!? Skärpning alla tofukockar där ute! Psst…istället för sobanudlar gÃ¥r det bra med vanliga nudlar, eller ris ocksÃ¥ för den delen. De här rÃ¥kade bara vara bÃ¥de ekologiska och Fairtrade-märkta, sÃ¥ jag var tvungen att ta dem.Â
Rosta sesamfrön gör du lätt i en torr stekpanna. De ska få fin färg men inte brännas.
http://vegoriket.se/index.php/2013/03/19/sanslost-god-sweet-chili-tofu-med-sobanudlar/
Visningar: 357
Inlagt 2016-02-21 22:23:16

