Receptbeskrivning
Skink- och broccolipaj
Ingredienser
för
250 g pajdeg
250 g broccoli
1 st rödlök
1 tsk olja
3 st ägg
2 dl mjölk
2 msk tomatpuré
1 dl riven ost
salt och peppar
180 g strimlad rökt skinka
2 st tomater
65 g babyspenat
1 msk vitvinsvinäger
1 msk olivolja
250 g broccoli
1 st rödlök
1 tsk olja
3 st ägg
2 dl mjölk
2 msk tomatpuré
1 dl riven ost
salt och peppar
180 g strimlad rökt skinka
2 st tomater
65 g babyspenat
1 msk vitvinsvinäger
1 msk olivolja
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Plocka broccolin i buketter och koka i saltat vatten i fem minuter. LÃ¥t rinna av ordentligt.
3. Skala och hacka löken. Fräs den i oljan.
4. Vispa ihop ägg, mjölk och tomatpuré. Blanda i hälften av osten. Krydda med salt och peppar.
5. Rulla ut pajdegen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Nagga botten och täck kanterna med folie. Förgrädda pajdegen mitt i ugnen ca 10 minuter.
6. Fördela skinkan, löken och broccolin i pajskalet och häll över äggblandningen. Toppa med resten av osten.
7. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
8. Skär tomaterna i bitar och blanda med spenaten, vinäger och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
9. Servera pajen med salladen.
2. Plocka broccolin i buketter och koka i saltat vatten i fem minuter. LÃ¥t rinna av ordentligt.
3. Skala och hacka löken. Fräs den i oljan.
4. Vispa ihop ägg, mjölk och tomatpuré. Blanda i hälften av osten. Krydda med salt och peppar.
5. Rulla ut pajdegen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Nagga botten och täck kanterna med folie. Förgrädda pajdegen mitt i ugnen ca 10 minuter.
6. Fördela skinkan, löken och broccolin i pajskalet och häll över äggblandningen. Toppa med resten av osten.
7. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
8. Skär tomaterna i bitar och blanda med spenaten, vinäger och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
9. Servera pajen med salladen.
Visningar: 779
Inlagt 2016-02-22 10:29:07