Receptbeskrivning

Linsbiffar med yoghurtsallad

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Linsbiffar med yoghurtsallad 4 pers


1burk färdigkokta röda linser
1burk färdigkokta kikärtor
1st gul lök
150g grönkål
2st klyftor vitlök
0,5tsk spiskummin
0,5tsk mald koriander
0,5dl finhackad persilja
1tsk sambal oelek
1tsk salt
1krm svartpeppar
2st ägg
0,5dl mandelmjöl
4msk olivolja
2msk smör

Sallad:
1st morot
1st huvud romansallad
1st liten rödlök

Dressing:
0,5dl turkisk yoghurt
2msk limesaft + lite rivet skal
1krm salt

Börja med att fräsa grönkålen i olivolja så den mjuknar.
Lägg den i en mixer tillsammans med linser, kikärter, lök och vitlök samt kryddorna. Kör mixern tills du får en ganska grov smet.

Tillsätt ett ägg och mandelmjölet och kör en liten stund till.

Smörj en bricka med lite olivolja.

När du formar biffarna är det en bra idé att skölja händerna i kallt vatten för att smeten inte ska fastna.
Forma biffar och stek dem på medelvärme i smör och olivolja. Salta och peppra båda sidor vid stekning.

Riv en morot grovt, skär rödlöken tunt gärna på en mandolin och riv itu den rensade romansalladen i mindre bitar.

Blanda dressingen och vänd salladen i den.

Servera biffarna med kokt ris blandat med finhackad persilja och den krispiga salladen.

Visningar: 350
Inlagt 2016-02-23 09:05:16