Receptbeskrivning
Schwarzwaldtårta
Ingredienser
för
Nötmarängbottnar:
200 g hasselnötter 6 st äggvitor
1.5 dl strösocker
1.5 dl florsocker
100 g mörkchoklad, smält
Fyllning:
8 dl vispgrädde 100 g mörk choklad, smält
1 msk vaniljsocker
Chokladplattor:
150 g mörk choklad 0.5 msk olja
Garnering:
kakao Beskrivning
Sätt ugnen på 160 grader.
Rosta nötterna på en plåt mitt i ugnen i ca 10 min, eller tills skalet släpper. Skrubba bort skalen på dem med en kökshandduk.
Mal nötterna fint i en mandelkvarn.
Det blir inte samma sak att köra dem i en hushållsmaskin eller mixer.
Sätt ugnen på 150 grader.
Rita tre rundlar, ca 22 cm i diameter, på var sitt bakplåtspapper.
Vispa äggvitorna hårt, tillsätt strö- och florsocker mot slutet, tills det är vitt och fluffigt.
Rör försiktigt ner de malda nötterna.
Bred ut smeten på rundlarna och grädda dem mitt i ugnen i 25–30 min.
Lossa bottnarna försiktigt från papperet och låt dem kallna.
Pensla dem med smält choklad på ovansidan och låt dem stelna.
Fyllning:
Vispa grädden.
Ställ in hälften av grädden i kylskåpet till senare.
Blanda ca 1/2 av den vispade grädden som du har framme i rumstemperatur med den smälta chokladen i en bunke.
Blanda vaniljsockret och 1/2 av grädden i en annan bunke.
Du har nu tre bunkar med grädde, en av dem i kylskåpet.
Bred ut hälften av chokladÂgrädden och hälften av vaniljgrädden pÃ¥ en botten med chokladsidan uppÃ¥t.
Lägg på nästa botten och upprepa steg åtta.
Lägg på den sista bottnen.
Ta fram grädden ur kylen och bred ut den ovanpå och runt kanterna på tårtan.
Ställ in tårtan i kylen.
Chokladplattor:
Smält chokladen över vattenbad tillsammans med oljan och rör om ordentligt.
Bred ut ett tunt lager choklad på ett bakplåtspapper.
Skär ut kvadratiska bitar med en vass kniv medan den fortfarande är lite mjuk.
LÃ¥t plattorna stelna i kylen.
Garnera tårtan med chokladplattorn.
Pudra över kakao på grädden innan servering.
Rosta nötterna på en plåt mitt i ugnen i ca 10 min, eller tills skalet släpper. Skrubba bort skalen på dem med en kökshandduk.
Mal nötterna fint i en mandelkvarn.
Det blir inte samma sak att köra dem i en hushållsmaskin eller mixer.
Sätt ugnen på 150 grader.
Rita tre rundlar, ca 22 cm i diameter, på var sitt bakplåtspapper.
Vispa äggvitorna hårt, tillsätt strö- och florsocker mot slutet, tills det är vitt och fluffigt.
Rör försiktigt ner de malda nötterna.
Bred ut smeten på rundlarna och grädda dem mitt i ugnen i 25–30 min.
Lossa bottnarna försiktigt från papperet och låt dem kallna.
Pensla dem med smält choklad på ovansidan och låt dem stelna.
Fyllning:
Vispa grädden.
Ställ in hälften av grädden i kylskåpet till senare.
Blanda ca 1/2 av den vispade grädden som du har framme i rumstemperatur med den smälta chokladen i en bunke.
Blanda vaniljsockret och 1/2 av grädden i en annan bunke.
Du har nu tre bunkar med grädde, en av dem i kylskåpet.
Bred ut hälften av chokladÂgrädden och hälften av vaniljgrädden pÃ¥ en botten med chokladsidan uppÃ¥t.
Lägg på nästa botten och upprepa steg åtta.
Lägg på den sista bottnen.
Ta fram grädden ur kylen och bred ut den ovanpå och runt kanterna på tårtan.
Ställ in tårtan i kylen.
Chokladplattor:
Smält chokladen över vattenbad tillsammans med oljan och rör om ordentligt.
Bred ut ett tunt lager choklad på ett bakplåtspapper.
Skär ut kvadratiska bitar med en vass kniv medan den fortfarande är lite mjuk.
LÃ¥t plattorna stelna i kylen.
Garnera tårtan med chokladplattorn.
Pudra över kakao på grädden innan servering.
Visningar: 367
Inlagt 2016-02-25 10:17:26






40 min