Receptbeskrivning
Vit chokladmoussetårta
Ingredienser
för
400 g mandelmassa
1 st apelsin, skalet
4 st ägg
4 msk kakao
6 dl vispgrädde
4 st äggulor
50 g mörk choklad till löven
marsipanros
1 st apelsin, skalet
4 st ägg
4 msk kakao
Mousse:
300 g vit choklad 6 dl vispgrädde
4 st äggulor
Garnering:
100 g vit choklad 50 g mörk choklad till löven
marsipanros
Beskrivning
Sätt ugnen på 175 grader.
Riv mandelmassan på den grova sidan av ett rivjärn.
Riv skalet av apelsinen på den fina sidan av rivjärnet.
Blanda ihop mandelmassan och apelsinskalet.
Tillsätt äggen och till sist kakaon.
Rör om.
Häll smeten i en smord form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Bred ut den ordentligt i kanterna.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 min.
LÃ¥t bottnen svalna i formen.
Mousse:
Smält den vita chokladen över vattenbad.
Rör om tills den är slät och fin.
Låt den svalna något.
Vispa grädden och tillsätt den smälta chokladen och äggulorna.
Blanda till en jämn mousse.
Häll moussen över mandelbottnen och jämna till ovansidan med en slickepott.
Frys tårtan i några tim.
Ta ut tårtan ca 30 min före servering.
Riv vit choklad grovt med en osthyvel och strö över tårtan.
Dekorera med chokladblad och en marsipanros.
Visningar: 385
Inlagt 2016-02-25 10:27:04






120 min