Receptbeskrivning

Chokladtryffelägg med nougat

Ingredienser för
150 g mörk choklad
150 g nougat
1.5 dl vispgrädde
2 tsk honung
Garnering:
200 g mörk choklad, smält
25 g vit choklad


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Hacka chokladen och nougaten.

Koka upp grädden med honungen.
Dra kastrullen från plattan och tillsätt snabbt chokladen och nougaten. Blanda tills allt smält.

Låt smeten svalna i rumstemperatur och sedan stelna i kylskåp några timmar.

Rulla små bitar av tryffelmassan till formen av ägg och låt dem stelna i kylen.

Doppa ett ägg i taget i den mörka, smälta chokladen.
Lägg dem på en bricka klädd med bakplåtspapper.
LÃ¥t dem stelna i kylen en stund.

Ringla vit, smält choklad över äggen med en plastpåse med ett litet hål i ena hörnet.

Visningar: 372
Inlagt 2016-02-25 11:52:51