Receptbeskrivning
Chokladtryffelägg med nougat
Ingredienser
för
150 g mörk choklad
150 g nougat
1.5 dl vispgrädde
2 tsk honung
25 g vit choklad
150 g nougat
1.5 dl vispgrädde
2 tsk honung
Garnering:
200 g mörk choklad, smält 25 g vit choklad
Beskrivning
Hacka chokladen och nougaten.
Koka upp grädden med honungen.
Dra kastrullen från plattan och tillsätt snabbt chokladen och nougaten. Blanda tills allt smält.
Låt smeten svalna i rumstemperatur och sedan stelna i kylskåp några timmar.
Rulla små bitar av tryffelmassan till formen av ägg och låt dem stelna i kylen.
Doppa ett ägg i taget i den mörka, smälta chokladen.
Lägg dem på en bricka klädd med bakplåtspapper.
LÃ¥t dem stelna i kylen en stund.
Ringla vit, smält choklad över äggen med en plastpåse med ett litet hål i ena hörnet.
Koka upp grädden med honungen.
Dra kastrullen från plattan och tillsätt snabbt chokladen och nougaten. Blanda tills allt smält.
Låt smeten svalna i rumstemperatur och sedan stelna i kylskåp några timmar.
Rulla små bitar av tryffelmassan till formen av ägg och låt dem stelna i kylen.
Doppa ett ägg i taget i den mörka, smälta chokladen.
Lägg dem på en bricka klädd med bakplåtspapper.
LÃ¥t dem stelna i kylen en stund.
Ringla vit, smält choklad över äggen med en plastpåse med ett litet hål i ena hörnet.
Visningar: 372
Inlagt 2016-02-25 11:52:51






30 min