Receptbeskrivning
Devil’s food muffins
Ingredienser
för
2 st ägg
1 dl mandelmjöl
5 msk sötströ
2 msk kokosmjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver
50 g smör, smält
6 msk vispgrädde
40 g mörk choklad, utan tillsatt socker
80 g mascarpone
2 msk sötströ
1 dl mandelmjöl
5 msk sötströ
2 msk kokosmjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver
50 g smör, smält
6 msk vispgrädde
Frosting:
30 g smör 40 g mörk choklad, utan tillsatt socker
80 g mascarpone
2 msk sötströ
Beskrivning
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa äggen pösigt med en elvisp.
Blanda alla torra ingredienser och rör ner dem i äggsmeten.
Vispa ner smör och grädde till en slät smet.
Fördela smeten i muffinsformar på en plåt.
Grädda dem mitt i ugnen i ca 18 min.
Låt dem kallna på ett galler.
Frosting:
Smält smöret i en kastrull.
Stäng av värmen och låt chokladen smälta i smöret.
Tillsätt mascarpone och sötströ.
Rör ihop allt till en slät kräm.
Spritsa frostingen på muffinsarna.
Vispa äggen pösigt med en elvisp.
Blanda alla torra ingredienser och rör ner dem i äggsmeten.
Vispa ner smör och grädde till en slät smet.
Fördela smeten i muffinsformar på en plåt.
Grädda dem mitt i ugnen i ca 18 min.
Låt dem kallna på ett galler.
Frosting:
Smält smöret i en kastrull.
Stäng av värmen och låt chokladen smälta i smöret.
Tillsätt mascarpone och sötströ.
Rör ihop allt till en slät kräm.
Spritsa frostingen på muffinsarna.
Visningar: 289
Inlagt 2016-02-25 12:00:58






30 min