Receptbeskrivning
Lax- och räkpajer
Ingredienser
för
Pajdeg:
150 g smör, kylskåpskallt 2 dl vetemjöl
1 dl grahamnsmjöl
2 tsk vatten, kallt
Fyllning:
150 g lax, färsk utan skinn & ben 115 g räkor i lag
40 g salladslök
3 st ägg
2 dl vispgrädde
0.5 tsk svartpeppar
0.5 tsk salt
1 msk dill, finhackad
Beskrivning
Skär smöret i tärningar och mixa det snabbt i en matberedare tillsammans med vete- och grahamsmjölet.
Tillsätt vattnet och kör några sekunder till.
Tryck ut degen i 6–8 portionspajformar, ca 10 cm i diameter eller 10 x 10 cm.
Använd gärna formar med löstagbar botten så du lätt kan lyfta upp pajerna ur dem vid servering.
LÃ¥t pajskalen vila i kylen i ca 30 min.
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär laxen i små bitar, låt räkorna rinna av på hushållspapper och skär löken i ca ½ cm breda bitar.
Fördela lax, räkor och lök i pajformarna.
Vispa ägg och grädde i en skål.
Smaksätt med peppar, salt och dill.
Häll äggsmeten i formarna.
Grädda pajerna mitt i ugnen i 17–20 min.
Låt dem svalna något.
Servera pajerna med en härlig sallad.
Visningar: 346
Inlagt 2016-02-26 06:49:27






30 min