Receptbeskrivning
Brownie med vitchoklad- och färskostswirl
Ingredienser
för
100 g rostade hasselnötter
250 g smör
2 dl kakao
4 st ägg
4.5 dl strösocker
0.5 tsk salt
2 krm vaniljpulver
3 dl vetemjöl
0.5 tsk bakpulver
100 g vit choklad
150 g färskost naturell
250 g smör
2 dl kakao
4 st ägg
4.5 dl strösocker
0.5 tsk salt
2 krm vaniljpulver
3 dl vetemjöl
0.5 tsk bakpulver
100 g vit choklad
150 g färskost naturell
Beskrivning
Sätt ugnen på 175°.
Lägg bakplåtspapper i en fyrkantig form, ca 20*30 cm.
Hacka nötterna.
Smält smöret och rör ner kakao.
Röra ihop ägg och socker i en bunke.
Vänd ner kakaoblandningen, salt, vaniljpulver, nötter och mjölet blandat med bakpulver.
Smält chokladen i micro eller över vattenbad, rör i färskosten.
Bred ut smeten i formen och klicka på chokladsmeten och dra runt så att det bildas mönster i kakan.
Grädda i mitten av ugnen 20-25 min.
Låt svalna och skär kakan i rutor.
Förvara i kyl.
Lägg bakplåtspapper i en fyrkantig form, ca 20*30 cm.
Hacka nötterna.
Smält smöret och rör ner kakao.
Röra ihop ägg och socker i en bunke.
Vänd ner kakaoblandningen, salt, vaniljpulver, nötter och mjölet blandat med bakpulver.
Smält chokladen i micro eller över vattenbad, rör i färskosten.
Bred ut smeten i formen och klicka på chokladsmeten och dra runt så att det bildas mönster i kakan.
Grädda i mitten av ugnen 20-25 min.
Låt svalna och skär kakan i rutor.
Förvara i kyl.
Visningar: 250
Inlagt 2016-02-26 10:03:07






40 min