Receptbeskrivning

Enchiladas med kyckling

Ingredienser för
350 g strimlad kycklingfiléer
1 msk smör
340 g majskorn
2 dl crème fraiche tomat&basilika
80 g babyspenat
8 st tortillabröd
1 dl riven ost
Tomat- och avokadosallad:
4 st tomater
2 st avocado
2 msk olivolja
0.5 st pressad saft av citron
1 krm salt
ev. koriander
2 dl creme fraiche


  40 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning

Sätt ugnen på 200º.
Sätt stekpannan på medelstark värme på spisen och häll i smör-&rapsolja. Lägg i kycklingstrimlorna när stekpannan är varm.
Stek i 4–5 minuter.
Rör om då och då.
Häll av vätskan ur majsburken.
Tillsätt majs och crème fraiche och låt det bli varmt.
Lägg i spenaten.
Pensla en ugnssäker form med smör-&rapsolja.
Lägg några matskedar kycklingröra i en sträng mitt på varje tortillabröd. Vik över kanterna så att du får avlånga paket.
Lägg tortillapaketen med skarven ner i formen.
Strö över riven ost.
Sätt in formen i mitten av ugnen och gratinera i 10 minuter.

Gör under tiden salladen.
Skölj tomaterna och skär dem i klyftor eller i tärningar.
Dela avokadorna mitt itu och pilla ut kärnan.
Behåll skalet på.
Skär avokadoköttet i skivor med en bordskniv och gröp ur skivorna med en sked.
Lägg tomater och avokado i en skål.
Blanda olivolja, citronsaft och salt och häll över salladen.
Klipp koriander fint och strö över.
Servera enchiladas med salladen och en klick crème fraiche.

Visningar: 726
Inlagt 2016-02-26 10:08:59