Receptbeskrivning
Biffstroganoff
Ingredienser
för
500 g ryggbiff eller annat benfritt nötkött som innanlår fransyska eller rostbiff
2 st gul lök(ar)
2 msk tomatpuré
0.75 tsk salt
1.5 krm svartpeppar malen
2 dl vatten
2 msk kalvfond flytande
2 dl crème fraîche lätt
2 st gul lök(ar)
2 msk tomatpuré
0.75 tsk salt
1.5 krm svartpeppar malen
2 dl vatten
2 msk kalvfond flytande
2 dl crème fraîche lätt
Beskrivning
1. Skär köttet i centimetertjocka strimlor, ca 3 cm långa. Skala och hacka löken.
2. Bryn köttet i omgångar i margarin i en stekpanna på medelstark värme.Tag upp köttet. Fräs löken och låt tomatpurén fräsa med mot slutet.
3. Lägg tillbaka köttet. Tillsätt salt, peppar, vatten och buljong. Efterstek under lock på svag värme, ryggbiff eller rostbiff ca 5 minuter, innanlår eller fransyska ca 20 minuter.
4. Späd med crème fraiche mot slutet.
2. Bryn köttet i omgångar i margarin i en stekpanna på medelstark värme.Tag upp köttet. Fräs löken och låt tomatpurén fräsa med mot slutet.
3. Lägg tillbaka köttet. Tillsätt salt, peppar, vatten och buljong. Efterstek under lock på svag värme, ryggbiff eller rostbiff ca 5 minuter, innanlår eller fransyska ca 20 minuter.
4. Späd med crème fraiche mot slutet.
Visningar: 478
Inlagt 2016-02-26 16:30:02

