Receptbeskrivning

Morots- och apelsinsoppa med pepparrotsröra

Ingredienser för


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1 chilifrukt (t ex spansk peppar)500 g morötter4 schalottenlökar2 vitlöksklyftor3 msk olivolja4 msk konc grönsaksfond2 dl färskpressad apelsinjuice5 dl morotsjuice5 dl vattenfinrivet skal av 1 apelsin1/2 msk rödvinsvinäger4/5 tsk saltPepparrotsröra3 msk finriven pepparrot2 dl crème fraiche1 krm salt1/2 krm pepparSå här gör duCloseBra att veta när du ändrar antalet portioner Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras. Dela, kärna ur och skär chilin i strimlor. Skala och skär morötter, schalottenlök och vitlök i tunna skivor.Fräs schalottenlök, vitlök och morot i en stor kastrull eller gryta i olja ca 5 minuter.Tillsätt fond, apelsinjuice, morotsjuice och vatten. Låt soppan småkoka under lock tills morötterna är mjuka, 10–15 minuter.Pepparrotsröra: Blanda pepparroten med crème fraiche. Krydda med salt och peppar.Ta soppan från värmen. Mixa den slät med stavmixer eller i matberedare. Tillsätt apelsinskal, vinäger och salt. Låt koka upp. Servera soppan med pepparrotsröran.

Visningar: 356
Inlagt 2016-02-28 10:50:18