Receptbeskrivning
Maränger
Ingredienser
för
kikärtsvatten
strösocker
vaniljsocker
citronsaft
Beskrivning
1. Sätt på ugnen på 100 grader.
2. Vispa kikärtsvattnet hårt. Först blir det skum, sedan fastare och fastare. Vispa länge - som om det vore äggvita.
3. Tillsätt socker, vaniljsocker och citron. Fortsätt vispa hårt, ett bra tag. Smeten ska bli glansig, tjock och fast. Du ska kunna vända bunken upp och ned utan att smeten rinner ut.
4. Spritsa eller klicka ut maränger på en plåt med bakplåtspapper, släng in i ugnen och grädda i 1,5 timme. Om du vill kan du stänga av ugnen och behålla marängerna i ca 2 timmar på eftervärme. Jag tog ut mina direkt och de fick perfekt konsistens när de kallnat.
2. Vispa kikärtsvattnet hårt. Först blir det skum, sedan fastare och fastare. Vispa länge - som om det vore äggvita.
3. Tillsätt socker, vaniljsocker och citron. Fortsätt vispa hårt, ett bra tag. Smeten ska bli glansig, tjock och fast. Du ska kunna vända bunken upp och ned utan att smeten rinner ut.
4. Spritsa eller klicka ut maränger på en plåt med bakplåtspapper, släng in i ugnen och grädda i 1,5 timme. Om du vill kan du stänga av ugnen och behålla marängerna i ca 2 timmar på eftervärme. Jag tog ut mina direkt och de fick perfekt konsistens när de kallnat.
Visningar: 303
Inlagt 2016-03-01 05:24:40






30 min