Receptbeskrivning
Ugnspannkaka med bär
Eva U via AlltomMat.se
Ingredienser
för
3 st ägg
1 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 krm salt
3 dl mjölk
smör + strösocker till formen
350 g frysta björnbär och/eller hallon
50 g mörk choklad
1 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 krm salt
3 dl mjölk
smör + strösocker till formen
350 g frysta björnbär och/eller hallon
50 g mörk choklad
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Vispa ägg och socker i en skål. Rör i mjöl och salt. Tillsätt mjölken under vispning. Låt stå.
3. Smörj en pajform, ca 26 cm i diameter, med 1/2 msk smör. Ströa formen med 2 msk socker. Lägg de frysta bären på bottnen. Hacka chokladen och strö över. Häll över äggsmeten. 4. Grädda mitt i ugnen 30–40 min, tills äggsmeten ”stannat”.
5. Servera desserten kall eller ljummen med en klick grädde.
2. Vispa ägg och socker i en skål. Rör i mjöl och salt. Tillsätt mjölken under vispning. Låt stå.
3. Smörj en pajform, ca 26 cm i diameter, med 1/2 msk smör. Ströa formen med 2 msk socker. Lägg de frysta bären på bottnen. Hacka chokladen och strö över. Häll över äggsmeten. 4. Grädda mitt i ugnen 30–40 min, tills äggsmeten ”stannat”.
5. Servera desserten kall eller ljummen med en klick grädde.
Visningar: 310
Inlagt 2012-04-13 12:02:23

