Receptbeskrivning
Ugnspannkaka, blåbärsfylld
Eva U via AlltomMat.se
Ingredienser
för
2.5 dl vetemjöl, 150 g
0.5 tsk salt
6 dl mjölk
3 st ägg
1 msk smör
1 l blåbär, färska, eller 2 paket frysta
2 msk strösocker
3 dl vispgrädde
0.5 tsk salt
6 dl mjölk
3 st ägg
1 msk smör
1 l blåbär, färska, eller 2 paket frysta
2 msk strösocker
3 dl vispgrädde
Beskrivning
Så här gör man:
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Blanda mjöl och salt. Tillsätt mjölken lite i sänder och vispa till en jämn smet. Vispa sist i äggen.
3. Smörj en långpanna väl med smöret. Sätt in den i den varma ugnen och låt den bli het.
4. Häll i pannkakssmeten och grädda i mitten av ugnen tills pannkakan fått guldbrun färg, ca 20 minuter.
5. Rör blåbären med sockret. Mosa lite med en gaffel så det blir som en blåbärsröra.
6. Häll blåbärsröran i den avsvalnade pannkakan och bred vispad grädde över.
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Blanda mjöl och salt. Tillsätt mjölken lite i sänder och vispa till en jämn smet. Vispa sist i äggen.
3. Smörj en långpanna väl med smöret. Sätt in den i den varma ugnen och låt den bli het.
4. Häll i pannkakssmeten och grädda i mitten av ugnen tills pannkakan fått guldbrun färg, ca 20 minuter.
5. Rör blåbären med sockret. Mosa lite med en gaffel så det blir som en blåbärsröra.
6. Häll blåbärsröran i den avsvalnade pannkakan och bred vispad grädde över.
Visningar: 287
Inlagt 2012-04-13 12:03:00

