Receptbeskrivning
Världens godaste tomatsallad
Ingredienser
för
Beskrivning
Världens godaste tomatsallad för 4-6pers
1kg Färska blandade tomater
Flingsalt
1dl Olivolja
2msk Vitvinsvinäger
1/2 citron Saften
1 kruka Basilika, alternativt koriander
1tsk Torkad oregano
1 stor Röd chili
1 stor klyfta vitlök
Nymald vitpeppar
Till servering:
4st Stora bollar buffelmozzarella
Vitlöksbröd
Skölj tomaterna och hacka dem i varierande storlekar.
Det är mycket roligare att äta om det ser lite varierande ut.
Halvera körsbärstomater, skiva bifftomater, klyfta mellanstora tomater och så vidare.
Lägg alla tomaterna i ett durkslag och salta rejält med flingsalt. Var inte orolig för att det ska bli för salt, det mesta kan sköljas av.
Blanda saltet med tomaterna och basilikan i durkslaget och låt dem stå och droppa av i ca en halvtimme-timme. Detta koncentrerar tomaternas smak och förhindrar att salladen blir vattning.
Blanda under tiden en dressing bestående av finhackad vitlök, chili, torkad oregano, olivolja, rödvinsvinäger, lite extra salt och peppar. Var försiktig med saltet…
Strax innan servering häller du över tomaterna i en stor salladskål och blandar ner dressingen.
Servera med upprivna mozzarellabollar och rikligt med bröd för att suga upp all god tomatdressing.
1kg Färska blandade tomater
Flingsalt
1dl Olivolja
2msk Vitvinsvinäger
1/2 citron Saften
1 kruka Basilika, alternativt koriander
1tsk Torkad oregano
1 stor Röd chili
1 stor klyfta vitlök
Nymald vitpeppar
Till servering:
4st Stora bollar buffelmozzarella
Vitlöksbröd
Skölj tomaterna och hacka dem i varierande storlekar.
Det är mycket roligare att äta om det ser lite varierande ut.
Halvera körsbärstomater, skiva bifftomater, klyfta mellanstora tomater och så vidare.
Lägg alla tomaterna i ett durkslag och salta rejält med flingsalt. Var inte orolig för att det ska bli för salt, det mesta kan sköljas av.
Blanda saltet med tomaterna och basilikan i durkslaget och låt dem stå och droppa av i ca en halvtimme-timme. Detta koncentrerar tomaternas smak och förhindrar att salladen blir vattning.
Blanda under tiden en dressing bestående av finhackad vitlök, chili, torkad oregano, olivolja, rödvinsvinäger, lite extra salt och peppar. Var försiktig med saltet…
Strax innan servering häller du över tomaterna i en stor salladskål och blandar ner dressingen.
Servera med upprivna mozzarellabollar och rikligt med bröd för att suga upp all god tomatdressing.
Visningar: 954
Inlagt 2016-03-04 13:18:52






30 min