Receptbeskrivning

Balkanägg i yoghurt

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Balkanägg i yoghurt 4port.

250g Bladspenat, fryst
1/2st Gul lök
3st Vitlöksklyfta
1msk Olivolja
2krm Salt
1krm Svartpeppar
1/2msk Smör, till formarna
4st Ägg
1,5dl Turkyoghurt
1dl Ost, riven

Sätt ugnen på 225C

Tina spenaten o krama ur den lätt, skör den i mindre bitar. Skala o hacka lök o två vitlöksklyftor, fräs löken glansig i olivolja, tillsätt spenat o låt den steka med några minuter. Salta o peppra.

Fördela i smorda formar som rymmer 1-1/2dl, gör en fördjupning i spenaten, knäck ett ägg i varje form.

Blanda yoghurt med pressad vitlök. Skeda yoghurtsåsen över äggen och strö över ost. Grädda mitt i ugnen ca 15min tills äggen stelnat.

Visningar: 167
Inlagt 2016-03-04 15:28:35