Receptbeskrivning
Mangosalsa
Ingredienser
för
0.5 dl koriander hackad
2 st tomat(er)
0.5 st gul lök(ar)
1 st mango(s)
1 st vitlök(ar)
2 st röd chilifrukt
2 st tomat(er)
svartpeppar
0.5 st limefrukt(er) saften0.5 st gul lök(ar)
1 st mango(s)
1 st vitlök(ar)
2 st röd chilifrukt
Beskrivning
1. Skölj, skala och tärna mangon. Undvik kärnan i mitten som är stor, platt och stenhård.
2. Skala och finhacka löken.
3. Skölj och dela chilifrukterna på längden. Ta bort kärnor och resterna av kärnhusen. Finhacka.
4. Skala och finhacka vitlöken. Skölj och skala tomaterna.
5. Blanda allt i en skål. Pressa över limesaft. Finhacka koriander och rör i tillsammans med svartpeppar.
6. Låt stå och dra i en halvtimme i kylen innan servering.
Recept: Linnea Swärd
Foto: Jonas Melcherson
2. Skala och finhacka löken.
3. Skölj och dela chilifrukterna på längden. Ta bort kärnor och resterna av kärnhusen. Finhacka.
4. Skala och finhacka vitlöken. Skölj och skala tomaterna.
5. Blanda allt i en skål. Pressa över limesaft. Finhacka koriander och rör i tillsammans med svartpeppar.
6. Låt stå och dra i en halvtimme i kylen innan servering.
Recept: Linnea Swärd
Foto: Jonas Melcherson
Visningar: 177
Inlagt 2016-03-05 09:02:33






15 min.jpg)