Receptbeskrivning
Krämiga nötbollar
Ingredienser
för
Beskrivning
Krämiga nötbollar 15st
70g mörk choklad
1dl jordnötssmör (eller annat nötsmör)
2dl mandelmjöl
Blanda jordnötssmör och mandelmjöl till en jämn, tjock smet. Tillsätt mer mandelmjöl om smeten är för lös och mer nötsmör om den är för grynig. Smeten ska vara så tjock att du kan forma bollar av den.
Smält chokladen över vattenbad och sänk med hjälp av en sked ner bollarna, en i taget, så att de helt täcks av choklad. Lägg de färdiga bollarna på en skärbräda och ställ in i kylen. Låt stå tills de stelnat, gärna över natten.
Näringsvärde per bit:
Energi 112,7kcal
Protein 3,3g
Kolhydrater 3,9g
Fett 9,2g
Fibrer 0,6g
70g mörk choklad
1dl jordnötssmör (eller annat nötsmör)
2dl mandelmjöl
Blanda jordnötssmör och mandelmjöl till en jämn, tjock smet. Tillsätt mer mandelmjöl om smeten är för lös och mer nötsmör om den är för grynig. Smeten ska vara så tjock att du kan forma bollar av den.
Smält chokladen över vattenbad och sänk med hjälp av en sked ner bollarna, en i taget, så att de helt täcks av choklad. Lägg de färdiga bollarna på en skärbräda och ställ in i kylen. Låt stå tills de stelnat, gärna över natten.
Näringsvärde per bit:
Energi 112,7kcal
Protein 3,3g
Kolhydrater 3,9g
Fett 9,2g
Fibrer 0,6g
Visningar: 143
Inlagt 2016-03-07 19:32:50






30 min