Receptbeskrivning

Sjulagerskaka

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Sjulagerskaka 30-35st


120g smör
200g Digestive
300g mörk choklad, hackad
300g hackad Dumle
2dl kokosflakes (eller riven kokos)
300g hackade valnötter, eller andra nötter
2 burkar karamelliserad mjölk (eller 2 burkar sötad kondenserad mjölk som kokats till en kolasås)


Sätt ugnen på 175 grader.

Smörj en bakform, ca 28*18 cm, alternativt klä den med bakplåtspapper.

Smält smöret i en kastrull och blanda i krossade Digestive-kex. Häll blandningen i formen och pressa till en fast botten.

Lägg i ett lager mörk choklad, ett lager Dumle, ett lager kokos och ett lager valnötter.

Värm den karamelliserade mjölken i micron någon minut så blir den lättare att hälla. Bred sedan ut den i ett jämnt lager över kakan.

Grädda i förvärmd ugn i ca 25-30 minuter.

Låt svalna i formen och skär i rutor. Förvaras i kyl och serveras rumstempererad.

Som med mycket annat blir den här kakan bara godare om den får stå någon dag.

Visningar: 339
Inlagt 2016-03-09 13:46:08