Receptbeskrivning
Sjulagerskaka
Ingredienser
för
Beskrivning
Sjulagerskaka 30-35st
120g smör
200g Digestive
300g mörk choklad, hackad
300g hackad Dumle
2dl kokosflakes (eller riven kokos)
300g hackade valnötter, eller andra nötter
2 burkar karamelliserad mjölk (eller 2 burkar sötad kondenserad mjölk som kokats till en kolasås)
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en bakform, ca 28*18 cm, alternativt klä den med bakplåtspapper.
Smält smöret i en kastrull och blanda i krossade Digestive-kex. Häll blandningen i formen och pressa till en fast botten.
Lägg i ett lager mörk choklad, ett lager Dumle, ett lager kokos och ett lager valnötter.
Värm den karamelliserade mjölken i micron någon minut så blir den lättare att hälla. Bred sedan ut den i ett jämnt lager över kakan.
Grädda i förvärmd ugn i ca 25-30 minuter.
Låt svalna i formen och skär i rutor. Förvaras i kyl och serveras rumstempererad.
Som med mycket annat blir den här kakan bara godare om den får stå någon dag.
120g smör
200g Digestive
300g mörk choklad, hackad
300g hackad Dumle
2dl kokosflakes (eller riven kokos)
300g hackade valnötter, eller andra nötter
2 burkar karamelliserad mjölk (eller 2 burkar sötad kondenserad mjölk som kokats till en kolasås)
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en bakform, ca 28*18 cm, alternativt klä den med bakplåtspapper.
Smält smöret i en kastrull och blanda i krossade Digestive-kex. Häll blandningen i formen och pressa till en fast botten.
Lägg i ett lager mörk choklad, ett lager Dumle, ett lager kokos och ett lager valnötter.
Värm den karamelliserade mjölken i micron någon minut så blir den lättare att hälla. Bred sedan ut den i ett jämnt lager över kakan.
Grädda i förvärmd ugn i ca 25-30 minuter.
Låt svalna i formen och skär i rutor. Förvaras i kyl och serveras rumstempererad.
Som med mycket annat blir den här kakan bara godare om den får stå någon dag.
Visningar: 339
Inlagt 2016-03-09 13:46:08






30 min