Receptbeskrivning
Silviakaka
Ingredienser
för
3 st ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1.5 dl vatten
1.5 dl socker
2 st äggulor
3 tsk vaniljsocker
3 dl socker
3 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1.5 dl vatten
Kräm:
150 g smör 1.5 dl socker
2 st äggulor
3 tsk vaniljsocker
Beskrivning
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda i det kalla vattnet och till sist mjölet ihoprört med bakpulvret.
Häll smeten i långpanna eller gratängform - med bakplåtspapper.
Om du använder långpanna är gräddningen omkring 15 minuter, om du använder gratängform något längre.
Kolla med sticka att smeten stannat.
LÃ¥t kakan svalna.
Koka ihop krämen i en liten kastrull.
Låt småputtra lite på svag värme under ständig omkörning.
Tänk på att det är äggulor i smeten så du inte har för hög värme.
Bred ut krämen över kakan och strö sist på kokos.
Det gör ingenting om krämen fortfarande är lite varm och rinner in i kakan - det gör den bara lite saftigare.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda i det kalla vattnet och till sist mjölet ihoprört med bakpulvret.
Häll smeten i långpanna eller gratängform - med bakplåtspapper.
Om du använder långpanna är gräddningen omkring 15 minuter, om du använder gratängform något längre.
Kolla med sticka att smeten stannat.
LÃ¥t kakan svalna.
Koka ihop krämen i en liten kastrull.
Låt småputtra lite på svag värme under ständig omkörning.
Tänk på att det är äggulor i smeten så du inte har för hög värme.
Bred ut krämen över kakan och strö sist på kokos.
Det gör ingenting om krämen fortfarande är lite varm och rinner in i kakan - det gör den bara lite saftigare.
Visningar: 344
Inlagt 2016-03-10 09:07:07






30 min