Receptbeskrivning

Brownies med tryffel av schweizernötschoklad

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Brownie med tryffel av schweizernötchoklad cirka 15 bitar

200g smör
4dl strösocker
3dl vetemjöl
2dl kakao
2tsk vaniljsocker
1tsk bakpulver
4st rumsvarma ägg
2 nypor flingsalt

Tryffel
3/4dl vispgrädde
200g schweizernötschoklad
hackade hasselnötter


Sätt ugnen på 150 grader. Klä en form, ca 25 x 30 cm, med bakplåtspapper.

Smält smör och socker i en kastrull.

Blanda de torra ingredienserna i en bunke och vispa sedan ner smörblandningen i bunken.

Tillsätt äggen och salt och vispa ihop till en jämn smet. Fördela smeten jämnt i formen och grädda kakan mitt i ugnen i 18–20 minuter.

Brownie:n ska vara kladdig i mitten. Låt svalna innan du lägger på toppingen.

Värm upp grädden i en kastrull, när den kokat upp så tar du bort den från plattan direkt, bryt ner chokladen och rör den blank.

Fördela ut tryffel över kakan och låt svalna i kylen gärna över natten, innan du skär upp den i bitar.

Visningar: 221
Inlagt 2016-03-12 10:44:05