Receptbeskrivning
Lchf biff stroganoff på högrev
Ingredienser
för
2 st gul lök(ar)
2 st vitlöksklyfta(or)
1.3 kg högrev
smör till stekning
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 tsk paprikapulver
4 dl vatten
1 st köttbuljongtärning ekologisk
2 st morötter
1 st palsternacka
100 g kålrot
4 msk tomatpuré
3 msk dijonsenap
2 st röd paprika
250 g champinjoner
3 dl smetana
1 dl saltgurka hackad
0.5 st citron saften från..
2 st vitlöksklyfta(or)
1.3 kg högrev
smör till stekning
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 tsk paprikapulver
4 dl vatten
1 st köttbuljongtärning ekologisk
2 st morötter
1 st palsternacka
100 g kålrot
4 msk tomatpuré
3 msk dijonsenap
2 st röd paprika
250 g champinjoner
3 dl smetana
1 dl saltgurka hackad
0.5 st citron saften från..
Beskrivning
Ta fram köttet 30 minuter innan tillagning. Putsa och strimla i 1 cm strimlor.
Finhacka lök och vitlök och fräs mjuka i smör. Salta, peppra och strö paprikapulver ovanpå.
Hetta upp en panna med smör och olja och bryn köttet snabbt. Lägg över i tjockbottnad gryta tillsammans med lökfräset.
Häll på vatten + buljongtärning och låt sjuda i 1 timme och 10 minuter.
Skala rotfrukterna och skär i slantar/bitar. Halvera champinjonerna. Skär paprikan i mindre bitar. Lägg ner i grytan och späd eventuellt med ytterligare 1 dl vatten om det är lite vätska kvar. Koka allt i 20 minuter.
Rör ner smetana, tomatpuré och dijonsenap och låt allt puttra i ca 5 minuter. Rör till sist ner hackad saltgurka och pressad citron och smaka av med eventuellt mer salt och peppar.
Servera med en god sallad eller annat valfritt tillbehör.
Finhacka lök och vitlök och fräs mjuka i smör. Salta, peppra och strö paprikapulver ovanpå.
Hetta upp en panna med smör och olja och bryn köttet snabbt. Lägg över i tjockbottnad gryta tillsammans med lökfräset.
Häll på vatten + buljongtärning och låt sjuda i 1 timme och 10 minuter.
Skala rotfrukterna och skär i slantar/bitar. Halvera champinjonerna. Skär paprikan i mindre bitar. Lägg ner i grytan och späd eventuellt med ytterligare 1 dl vatten om det är lite vätska kvar. Koka allt i 20 minuter.
Rör ner smetana, tomatpuré och dijonsenap och låt allt puttra i ca 5 minuter. Rör till sist ner hackad saltgurka och pressad citron och smaka av med eventuellt mer salt och peppar.
Servera med en god sallad eller annat valfritt tillbehör.
Visningar: 603
Inlagt 2016-03-12 13:50:39

