Receptbeskrivning
Saffrans bouillabaisse
Ingredienser
för
1 st lök
3 st vitlöksklyftor
1 frp saffran
3 msk buljong
5 dl grädde
1 st fänkål
400 g torsk
400 g lax
1 knippe dill
2 dl vatten
salt, peppar, cayennepeppar
3 st vitlöksklyftor
1 frp saffran
3 msk buljong
5 dl grädde
1 st fänkål
400 g torsk
400 g lax
1 knippe dill
2 dl vatten
salt, peppar, cayennepeppar
Beskrivning
Du fräser lök och vitlök och fänkål och saffran i smör.
Skölj över allting med vitvin och låt allt koka upp under stund.
Ha i fiskbuljong och grädde, låt det koka ihop och ha i rotgrönsaker, Morot palsternacka rotselleri.
Koka allt i hop så att grönsakerna blir mjuka.
Sedan har du i strimlad purjolök och fisken.
Avsluta allt med att smaka av med salt och peppar.
Skölj över allting med vitvin och låt allt koka upp under stund.
Ha i fiskbuljong och grädde, låt det koka ihop och ha i rotgrönsaker, Morot palsternacka rotselleri.
Koka allt i hop så att grönsakerna blir mjuka.
Sedan har du i strimlad purjolök och fisken.
Avsluta allt med att smaka av med salt och peppar.
Visningar: 594
Inlagt 2016-03-13 10:47:03

