Receptbeskrivning
Panerad fisk med potatismos
Ingredienser
för
4 st fiskfiléer (vit fisk, mellanstora)
salt och peppar
2 msk smör
mjölk
muskotnöt
1 st Ägg
mjöl
salt och peppar
potatismos
16 st potatisar 2 msk smör
mjölk
muskotnöt
panering
ströbröd 1 st Ägg
mjöl
Beskrivning
Skala potatis och skär i bitar, låt koka ca 20 min.
Salta och peppra fisken, vänd filéerna i mjöl.
Vänd därefter fisken i ägg och till sist ströbröd. Stek ett par minuter på medelhög värma på vardera sida i smör.
När potatis är mjuk häll av vattnet och ha i smöret. Stör tills alla stora bitar är borta och häll i en skvätt mjölk och fortsätt stöta till en jämn massa. Ha i mjölk till önskad konsistens och vispa sedan moset fluffigt med elvisp. Smaka till sist av med muskotnöt, salt och peppar.
Salta och peppra fisken, vänd filéerna i mjöl.
Vänd därefter fisken i ägg och till sist ströbröd. Stek ett par minuter på medelhög värma på vardera sida i smör.
När potatis är mjuk häll av vattnet och ha i smöret. Stör tills alla stora bitar är borta och häll i en skvätt mjölk och fortsätt stöta till en jämn massa. Ha i mjölk till önskad konsistens och vispa sedan moset fluffigt med elvisp. Smaka till sist av med muskotnöt, salt och peppar.
Visningar: 553
Inlagt 2016-03-13 11:15:13

