Receptbeskrivning

Murgh korma (mild kyckling)

Ingredienser för
700 g kycklingfilé (tvåcentimeterskuber)
1 st gul lök (liten, hackad)
2 st vitlöksklyftor (pressade)
1 st röd chilipeppar
1 tsk ingefära
1 tsk mald svart spiskummin
1 st kanelstång (finstött)
1 tsk salt (eller efter smak)
3 dl vatten
3 msk matolja
3 dl vispgrädde
0.75 dl kaffegrädde (0.5-1 dl)
1 st banan
1 burk mandarinklyftor


  60 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Lägg kycklingköttet, löken, vitlöken, kryddorna, salt och vatten i en kastrull och koka tills kycklingen är mör, ca 20 minuter. Häll i lite mer vatten om det behövs.

Tillsätt oljan och låt puttra tills oljan flyter upp och har skilt sig från kryddorna. Skumma av så mycket olja som möjligt.

Tillsätt grädden, koka 5 minuter och smaka av med salt. Servera med ris (och gärna skivad banan och inlagd mandarin).

Visningar: 460
Inlagt 2016-03-13 11:30:05