Receptbeskrivning

Saffranssoppa med röding och frasigt ostbröd

Ingredienser för
1 st röding (ca 800g)
1 st gul lök
2 msk smör
1 st fänkål
4 st potatisar
1 fiskbuljong
2 msk tomatpuré
1 g saffran (1/2 kuvert)
1 tsk torkad timjan
1 st morot
1 st purjolök
1 dl vispgrädde
salt och malen vitpeppar
ostbröd:
2 st plattor färdigkavlad smördeg
1 dl riven ost
1 tsk salt
till servering:
1 st knippa finskuren gräslök


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Hacka löken och fräs den i smör. Ansa och skär fänkålen i tärningar. Skala potatisen och tärna den. Lägg över lök, fänkål och potatis i en gryta. Häll på buljongen och tillsätt tomatpure, saffran och timjan. Sjud under lock i 15 minuter.

2. Sätt ugnen på 225°. Kavla ut smördegsplattorna och dela dem i kvadrater. Strö över den rivna osten och salta. Rulla ihop från ena hörnet till en giffel. Lägg över på plåt med bakplåtspapper och grädda i 7 minuter.

3. Rensa fisken och skär den i fyra portionsbitar rätt över ryggbenet. Ta upp grönsakerna ur buljongen med hålslev och kör dem till puré i matberedare. Skala moroten och skär i skivor. Ansa purjon och strimla den. Sjud rödingen i buljongen tills den är genomkokt tillsammans med morotsbitar och purjo. Häll tillbaka gönsakspuréen i buljongen i grytan, rör ner grädde och krydda med salt och peppar. Slå upp i varma tallrikar, fördela morot och purjo, lägg en bit röding i varje och strö över gräslök. Servera med ostbrödet.

Visningar: 455
Inlagt 2012-04-13 13:28:39