Receptbeskrivning
Fröknäcke
Ingredienser
för
0.5 dl solroskärnor
0.5 dl pumpakärnor
0.5 dl skalade sesamfrö
0.5 dl chiafrö
0.5 dl hela linfrö
2 msk pofiber
1 msk fiberhusk
0.5 dl rapsolja
2.5 dl kokande vatten
1 tsk salt
0.5 dl pumpakärnor
0.5 dl skalade sesamfrö
0.5 dl chiafrö
0.5 dl hela linfrö
2 msk pofiber
1 msk fiberhusk
0.5 dl rapsolja
2.5 dl kokande vatten
1 tsk salt
Beskrivning
Så här gör du
Sätt ugnen på 150°.
Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke.
Koka upp vattnet och blanda med rapsoljan.
Häll vätskan över fröblandningen, rör om ordentligt.
Låt blandningen stå och svälla en stund och häll sedan upp på en plåt med bakplåtspapper.
Sprid ut till en tunn kaka över hela plåten med baksidan av en stekspade i metall.
Grädda ca 45 min.
Ta ut och markera lagom stora bitar med degskrapan.
Sänk temperaturen till 50° och låt stå och torka i ett par timmar.
Gärna med ugnsluckan på glänt.
Förvara brödet i en tätlutande ask eller burk.
Sätt ugnen på 150°.
Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke.
Koka upp vattnet och blanda med rapsoljan.
Häll vätskan över fröblandningen, rör om ordentligt.
Låt blandningen stå och svälla en stund och häll sedan upp på en plåt med bakplåtspapper.
Sprid ut till en tunn kaka över hela plåten med baksidan av en stekspade i metall.
Grädda ca 45 min.
Ta ut och markera lagom stora bitar med degskrapan.
Sänk temperaturen till 50° och låt stå och torka i ett par timmar.
Gärna med ugnsluckan på glänt.
Förvara brödet i en tätlutande ask eller burk.
Visningar: 168
Inlagt 2016-03-14 07:58:33






60 min