Receptbeskrivning
Amerikansk cookie med choklad & kola
Ingredienser
för
200 g mörk choklad 4 bitar till garnering
100 g dumlekola
175 g smör, rumsvarm
1.5 dl strösocker
1.5 dl farinsocker
1 st Ägg
1.5 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 dl havregryn
3.75 dl vetemjöl
ca 4 bitar choklad
florsocker
100 g dumlekola
175 g smör, rumsvarm
1.5 dl strösocker
1.5 dl farinsocker
1 st Ägg
1.5 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 dl havregryn
3.75 dl vetemjöl
ca 4 bitar choklad
florsocker
Beskrivning
GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen grovt och skär Dumlekolan i bitar.
2. Vispa smör, socker och farinsocker pösigt i en bunke. Blanda ner ägget. Tillsätt bikarbonat, vaniljsocker, salt, havregryn och vetemjöl. Blanda ihop allt till en deg.
3. Blanda ner choklad och Dumlekola. Rör ihop allt till en smulig deg.
4. Tryck ut smeten i en smord och bröad springform, 22–23 cm i diameter. Strö över lite grovhackad choklad.
5. Grädda kakan längst ner i ugnen i 30–35 min. Låt den svalna i formen. Pudra över lite florsocker före servering. Ät kakan som den är eller servera med vispad grädde eller vaniljglass.
1. Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen grovt och skär Dumlekolan i bitar.
2. Vispa smör, socker och farinsocker pösigt i en bunke. Blanda ner ägget. Tillsätt bikarbonat, vaniljsocker, salt, havregryn och vetemjöl. Blanda ihop allt till en deg.
3. Blanda ner choklad och Dumlekola. Rör ihop allt till en smulig deg.
4. Tryck ut smeten i en smord och bröad springform, 22–23 cm i diameter. Strö över lite grovhackad choklad.
5. Grädda kakan längst ner i ugnen i 30–35 min. Låt den svalna i formen. Pudra över lite florsocker före servering. Ät kakan som den är eller servera med vispad grädde eller vaniljglass.
Visningar: 320
Inlagt 2016-03-16 03:25:47






60 min