Receptbeskrivning
Mjuk pepparkaka
Ingredienser
för
125 g smör
1.5 msk färdig pepparkakskrydda
1 tsk kanel
2 st Ägg
2.5 dl strösocker
2 dl filmjölk
3.5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
florsocker garnering
1.5 msk färdig pepparkakskrydda
1 tsk kanel
2 st Ägg
2.5 dl strösocker
2 dl filmjölk
3.5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
florsocker garnering
Beskrivning
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan och rör ner pepparkakskryddan och 1 tsk kanel (eller en blandning av kanel, ingefära, kardemumma och kryddnejlika enligt ovan).
2. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt filmjölk, smörblandningen och vetemjöl blandat med bikarbonat. Rör snabbt ihop allt snabbt till en slät smet.
3. Häll smeten i en smord och bröad springform eller sockerkaksform, ca 1 ½ liter.
4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35–38 min. Låt den svalna i formen innan du stjälper upp den på en tallrik.
5. Pudra gärna florsocker över kakan före servering.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan och rör ner pepparkakskryddan och 1 tsk kanel (eller en blandning av kanel, ingefära, kardemumma och kryddnejlika enligt ovan).
2. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt filmjölk, smörblandningen och vetemjöl blandat med bikarbonat. Rör snabbt ihop allt snabbt till en slät smet.
3. Häll smeten i en smord och bröad springform eller sockerkaksform, ca 1 ½ liter.
4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35–38 min. Låt den svalna i formen innan du stjälper upp den på en tallrik.
5. Pudra gärna florsocker över kakan före servering.
Visningar: 157
Inlagt 2016-03-16 03:40:49






60 min