Receptbeskrivning

Pepparlax med citronaioli och tropisk sallad

Ingredienser för
4 st laxfilé
smör
citronpeppar
salt
citronaioli
2 st äggulor
1.75 dl rapsolja
2 tsk citronsaft + skal
0.5 st vitlöksklyfta pressad
salt
tropisk sallad
1 st mango
2 st avokado
1 st rödlök
krussallad
röd paprika


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Börja med aiolin. Detta är verkligen jätteenkelt att göra hemma. Det enda som kan gå fel är om ägg och olja har olika temperatur.
Så ta gärna fram äggen en timme innan, lägg äggulorna i en skål, och ta fram en elvisp. Börja att vispa i skålen och droppa ner rapsoljan sakta under vispning, för att sedan övergå till att hälla en jämn stråle ner i bunken medan du vispar. Aiolin kommer bli fluffig och fin, pressa sedan ner citonsaften, ( mer eller mindre beror på hur syrlig du vill ha den.) Riv ner cirka halva av det gula skalet på citonen, ner i aiolin. Pressa ner en halv vitlök och smaka av med salt. Ställ kallt medan du steker laxen. Stek laxen klar i smör och peppra med citronpeppar och salt. Under tiden skär du salladen ,
lägg upp och servera med den varma laxen

Visningar: 522
Inlagt 2016-03-16 17:58:24