Receptbeskrivning

Husets daal

Ingredienser för


  30 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
Husets daal 4port


1dl mungbönor
3dl torkade röda linser
4st vitlöksklyftor
1st rödlök
150g smör
3 msk finriven färsk ingefära
1 1/2msk malen spiskummin
1msk fänkålsfrön
1/2tsk chilipeppar
1tsk gurkmeja
1tsk salt


Blötlägg mungbönorna 8 timmar. Häll av och skölj dem.

Skölj linserna. Lägg dem i en stor kastrull och fyll på med 1 1⁄2 liter vatten. Koka upp och låt koka 15 minuter utan lock.

Tillsätt mungbönorna i kastrullen och låt koka ytterligare 15 minuter utan lock.

Skala och finhacka vitlök och rödlök.

Smält smöret i en kastrull eller stekpanna. Fräs vitlök, rödlök, ingefära, spiskummin, fänkål, chili och gurkmeja i smöret. Rör om.

Tillsätt lökfräset i linskoket och låt koka ytterligare 10 minuter utan lock. Krydda med saltet.

Servera gärna linsgrytan med Paratha eller naanbröd.

Visningar: 272
Inlagt 2016-03-18 11:51:01