Receptbeskrivning
Husets daal
Ingredienser
för
Beskrivning
Husets daal 4port
1dl mungbönor
3dl torkade röda linser
4st vitlöksklyftor
1st rödlök
150g smör
3 msk finriven färsk ingefära
1 1/2msk malen spiskummin
1msk fänkålsfrön
1/2tsk chilipeppar
1tsk gurkmeja
1tsk salt
Blötlägg mungbönorna 8 timmar. Häll av och skölj dem.
Skölj linserna. Lägg dem i en stor kastrull och fyll på med 1 1⁄2 liter vatten. Koka upp och låt koka 15 minuter utan lock.
Tillsätt mungbönorna i kastrullen och låt koka ytterligare 15 minuter utan lock.
Skala och finhacka vitlök och rödlök.
Smält smöret i en kastrull eller stekpanna. Fräs vitlök, rödlök, ingefära, spiskummin, fänkål, chili och gurkmeja i smöret. Rör om.
Tillsätt lökfräset i linskoket och låt koka ytterligare 10 minuter utan lock. Krydda med saltet.
Servera gärna linsgrytan med Paratha eller naanbröd.
1dl mungbönor
3dl torkade röda linser
4st vitlöksklyftor
1st rödlök
150g smör
3 msk finriven färsk ingefära
1 1/2msk malen spiskummin
1msk fänkålsfrön
1/2tsk chilipeppar
1tsk gurkmeja
1tsk salt
Blötlägg mungbönorna 8 timmar. Häll av och skölj dem.
Skölj linserna. Lägg dem i en stor kastrull och fyll på med 1 1⁄2 liter vatten. Koka upp och låt koka 15 minuter utan lock.
Tillsätt mungbönorna i kastrullen och låt koka ytterligare 15 minuter utan lock.
Skala och finhacka vitlök och rödlök.
Smält smöret i en kastrull eller stekpanna. Fräs vitlök, rödlök, ingefära, spiskummin, fänkål, chili och gurkmeja i smöret. Rör om.
Tillsätt lökfräset i linskoket och låt koka ytterligare 10 minuter utan lock. Krydda med saltet.
Servera gärna linsgrytan med Paratha eller naanbröd.
Visningar: 272
Inlagt 2016-03-18 11:51:01






30 min.jpg)