Receptbeskrivning
Orientalisk linssoppa
Ingredienser
för
Beskrivning
Orientalisk linssoppa 4port
1st gul lök
2st vitlöksklyftor
2msk raps- eller solrosolja
1tsk stött spiskummin
1tsk kanel
1/2tsk kajennpeppar
1tsk paprikapulver
1 1/2dl röda linser
1l höns- eller grönsaksbuljong (tärning eller konc fond + vatten)
1 burk krossade tomater (Ã 400 g)
2msk tomatpuré
3st morot
2st paprikor (röd och gul)
3msk hackad persilja
salt och peppar
Skala, hacka och fräs lök och vitlök i olja i en kastrull några minuter. Rör i kryddorna.
Skölj linserna och lägg dem i kastrullen. Häll på buljong, krossade tomater och tomatpuré. Låt puttra i ca 10 minuter.
Skala och skär morötterna i tärningar. Skär paprika i tärningar. Lägg grönsakerna i soppan och låt puttra ytterligare 10 minuter, tills linserna är mjuka.Tillsätt ev mer buljong.
Smaka av med salt och peppar. Rör i persiljan strax före servering.
1st gul lök
2st vitlöksklyftor
2msk raps- eller solrosolja
1tsk stött spiskummin
1tsk kanel
1/2tsk kajennpeppar
1tsk paprikapulver
1 1/2dl röda linser
1l höns- eller grönsaksbuljong (tärning eller konc fond + vatten)
1 burk krossade tomater (Ã 400 g)
2msk tomatpuré
3st morot
2st paprikor (röd och gul)
3msk hackad persilja
salt och peppar
Skala, hacka och fräs lök och vitlök i olja i en kastrull några minuter. Rör i kryddorna.
Skölj linserna och lägg dem i kastrullen. Häll på buljong, krossade tomater och tomatpuré. Låt puttra i ca 10 minuter.
Skala och skär morötterna i tärningar. Skär paprika i tärningar. Lägg grönsakerna i soppan och låt puttra ytterligare 10 minuter, tills linserna är mjuka.Tillsätt ev mer buljong.
Smaka av med salt och peppar. Rör i persiljan strax före servering.
Visningar: 308
Inlagt 2016-03-18 11:56:12






30 min.jpg)