Receptbeskrivning
Bittas skorpor
Ingredienser
för
jäst
margarin
mjölk
salt
socker
vetemjöl
Beskrivning
Smält margarinet i en kastrull.
Häll på mjölken och låt bli 37 grader.
Smula ner jästen i en degbunke och häll på mjölkblandningen.
Blanda ner saltet och sockret och mjölet till en sammansatt deg.
Låt jäsa i bunke ca 1 timme till dubbel storlek.
Dela degen i tre delar. Varje del rullas i ca 12 runda bullar.
Bullarna ska jäsa i ca 30 min. Därefter gräddas ca 12 min i 225 grader så dom får färg.
När dom svalnat delas dom med en gaffel.
Därefter ska dom torkas i ugnen i 100 grader i ca 3 timmar, alt tills de fått färg.
Häll på mjölken och låt bli 37 grader.
Smula ner jästen i en degbunke och häll på mjölkblandningen.
Blanda ner saltet och sockret och mjölet till en sammansatt deg.
Låt jäsa i bunke ca 1 timme till dubbel storlek.
Dela degen i tre delar. Varje del rullas i ca 12 runda bullar.
Bullarna ska jäsa i ca 30 min. Därefter gräddas ca 12 min i 225 grader så dom får färg.
När dom svalnat delas dom med en gaffel.
Därefter ska dom torkas i ugnen i 100 grader i ca 3 timmar, alt tills de fått färg.
Visningar: 278
Inlagt 2016-03-20 14:15:59






30 min