Receptbeskrivning

Morotskaka lchf

Ingredienser för
3 st stora ägg (tar du mindre ägg kan du öka grädden till 1dl)
1 dl stevia lättströ
1 dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
2 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
1 msk kanel
0.75 dl grädde
75 g smält smör
2 dl riven morot
Frosting:
60 g smält smör
100 g cream cheese
1.5 msk honung, flytande
cocos


  45 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Sätt på ugnen på 175grader.
Vispa ägg poröst och tillsätt sen sötningsmedel.
Lägg sedan i alla ingredienser och rör om.
Häll i smeten i en rund form (diameter 22cm) med avsättningsbar kant. Grädda i 18-20min i näst nedersta falsen, och låt sen svalna.

Ta alla ingredienserna till frostingen och vispa med elvisp tills den blir slät. Bred sedan över frosting på kakan och låt stå i kyl i ca 20min
Bevara kakan i kylen om den inte äts upp på en gång.
GÃ¥r bra att frysa

Visningar: 177
Inlagt 2016-03-21 09:27:08