Receptbeskrivning

Wienernougat

Ingredienser för
125 g mandelspån, rostad
250 g nougat
150 g mjölkchoklad
100 g mörk choklad


  70 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Häll mandelspånen på en ugnsplåt och rosta dem mitt i ugnen i 5–8 min (det går också att köpa färdigrostade).

2. Smält nougat och choklad över vattenbad. Blanda ner den rostade mandeln.

3. Bred ut chokladmassan, ca 2 cm tjock, i en form, ca 20 x 18 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt den stå i kylen i någon timme och stelna.

4. Skär kakan i bitar, ca 1,5 x 4 cm. Förvara dem i en burk med tätslutande lock.

Visningar: 227
Inlagt 2016-03-22 00:04:17