Receptbeskrivning

Klassiska mazariner

Ingredienser för
mördeg
100 g smör, rumsvarmt
0.5 dl socker
1 st ägg
3 dl vetemjöl
fyllning
150 g sötmandel
3 st bittermandlar
1 dl socker
75 g smör, smält
2 st ägg


  60 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
GÖR SÅ HÄR:

1. Sätt ugnen på 200 grader. Mixa ihop smör och socker i en bunke. Tillsätt ägg och mjöl. Arbeta ihop allt till en deg. Låt den vila i ca 30 min i kylskåpet. Kavla ut degen på ett mjölat bakbord.

2. Stansa ut ovala bitar som är något större än formen. Tryck ut degen i mazarin­formar av papper eller metall.

3. Ställ mazarinformarna på en plåt.

4. Skålla och skala sötmandeln. Se till att mandeln är torr innan du mal den fint i en mandelkvarn. Mal även bittermandlarna i kvarnen.

5. Blanda ihop alla ingredienserna i fyllningen till en kladdig smet.

6. Fördela mandelfyllningen i mazarinformarna. Grädda dem mitt i ugnen i 15–20 min. Låt dem kallna helt i formarna.

7. Rör ihop glasyren och bred ut den på kakorna. Anpassa mängden vatten så att glasyren blir lagom bredbar.

8. Bjud in nära och kära på en läcker godbit. Förvara mazarinerna i en burk med tättslutande lock.

Visningar: 268
Inlagt 2016-03-22 00:19:00