Receptbeskrivning
Klassiska mazariner
Ingredienser
för
mördeg
100 g smör, rumsvarmt 0.5 dl socker
1 st ägg
3 dl vetemjöl
fyllning
150 g sötmandel 3 st bittermandlar
1 dl socker
75 g smör, smält
2 st ägg
Beskrivning
GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Mixa ihop smör och socker i en bunke. Tillsätt ägg och mjöl. Arbeta ihop allt till en deg. Låt den vila i ca 30 min i kylskåpet. Kavla ut degen på ett mjölat bakbord.
2. Stansa ut ovala bitar som är nÃ¥got större än formen. Tryck ut degen i mazarinÂformar av papper eller metall.
3. Ställ mazarinformarna på en plåt.
4. Skålla och skala sötmandeln. Se till att mandeln är torr innan du mal den fint i en mandelkvarn. Mal även bittermandlarna i kvarnen.
5. Blanda ihop alla ingredienserna i fyllningen till en kladdig smet.
6. Fördela mandelfyllningen i mazarinformarna. Grädda dem mitt i ugnen i 15–20 min. Låt dem kallna helt i formarna.
7. Rör ihop glasyren och bred ut den på kakorna. Anpassa mängden vatten så att glasyren blir lagom bredbar.
8. Bjud in nära och kära på en läcker godbit. Förvara mazarinerna i en burk med tättslutande lock.
1. Sätt ugnen på 200 grader. Mixa ihop smör och socker i en bunke. Tillsätt ägg och mjöl. Arbeta ihop allt till en deg. Låt den vila i ca 30 min i kylskåpet. Kavla ut degen på ett mjölat bakbord.
2. Stansa ut ovala bitar som är nÃ¥got större än formen. Tryck ut degen i mazarinÂformar av papper eller metall.
3. Ställ mazarinformarna på en plåt.
4. Skålla och skala sötmandeln. Se till att mandeln är torr innan du mal den fint i en mandelkvarn. Mal även bittermandlarna i kvarnen.
5. Blanda ihop alla ingredienserna i fyllningen till en kladdig smet.
6. Fördela mandelfyllningen i mazarinformarna. Grädda dem mitt i ugnen i 15–20 min. Låt dem kallna helt i formarna.
7. Rör ihop glasyren och bred ut den på kakorna. Anpassa mängden vatten så att glasyren blir lagom bredbar.
8. Bjud in nära och kära på en läcker godbit. Förvara mazarinerna i en burk med tättslutande lock.
Visningar: 268
Inlagt 2016-03-22 00:19:00






60 min