Receptbeskrivning

Pannacotta med hallon

Ingredienser för
3 st gelatinblad
1 st vaniljstång
(eller vaniljsocker 1 tsk)
5 dl vispgrädde
0.5 dl socker
2 dl hallon


  120 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Gör så här

Lägg gelatinbladen i blöt.

Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna.

Lägg fröna och vaniljstången i en kastrull. Häll på vispgrädde och tillsätt sockret. Låt koka upp. Rör om och låt puttra 1-2 minuter.

Ta av kastrullen från plattan. Lägg i gelatinbladen och rör om så att de löser sig.

Sila bort vaniljstången.

Fördela hallonen i 6 portionsglas.

Häll på smeten och ställ in i kylen minst 2 timmar så att det stelnar. Dekorera med bär och gröna blad före servering.

Visningar: 192
Inlagt 2016-03-22 00:32:27