Receptbeskrivning
Pannacotta med hallon
Ingredienser
för
3 st gelatinblad
1 st vaniljstång
(eller vaniljsocker 1 tsk)
5 dl vispgrädde
0.5 dl socker
2 dl hallon
1 st vaniljstång
(eller vaniljsocker 1 tsk)
5 dl vispgrädde
0.5 dl socker
2 dl hallon
Beskrivning
Gör så här
Lägg gelatinbladen i blöt.
Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna.
Lägg fröna och vaniljstången i en kastrull. Häll på vispgrädde och tillsätt sockret. Låt koka upp. Rör om och låt puttra 1-2 minuter.
Ta av kastrullen från plattan. Lägg i gelatinbladen och rör om så att de löser sig.
Sila bort vaniljstången.
Fördela hallonen i 6 portionsglas.
Häll på smeten och ställ in i kylen minst 2 timmar så att det stelnar. Dekorera med bär och gröna blad före servering.
Lägg gelatinbladen i blöt.
Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna.
Lägg fröna och vaniljstången i en kastrull. Häll på vispgrädde och tillsätt sockret. Låt koka upp. Rör om och låt puttra 1-2 minuter.
Ta av kastrullen från plattan. Lägg i gelatinbladen och rör om så att de löser sig.
Sila bort vaniljstången.
Fördela hallonen i 6 portionsglas.
Häll på smeten och ställ in i kylen minst 2 timmar så att det stelnar. Dekorera med bär och gröna blad före servering.
Visningar: 192
Inlagt 2016-03-22 00:32:27






120 min