Receptbeskrivning

Crabcakes

Ingredienser för
500 g krabbkött
1 st schalottenlök(ar) finhackad
1 st koriander handfull
1 st röd chili, urkärnad finhackad
100 g vittbröd 2 dagar gammalt
4.5 msk majonnäs
1 st havssalt nypa
1 st svartpeppar nypa
1 st ägg
1 dl solrosolja eller rapsolja


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Ta bort eventuella anter på brödet. Placera brödet i en matberedare och blanda tills det bara är fina smulor.
2. Blanda krabbköttet med finhackad schalottenlök, finhackad koriander, chili, rivet limeskal och juicen från en lime, hälften av brödsmulorna och majonnäs. Krydda med havssalt och svartpeppar och blanda allt tillsammans.
3. Fördela blandningen i 12 lika stora klumpar och forma till något tillplattade bollar.
4. Lägg i kylskåpet ca 30 minuter.
5. Häll ett uppvispat ägg i en skål och de resterande brödsmulorna i en annan.
6. Doppa de kylda bollarna i det uppvispade ägget och rulla sedan i ströbröd tills de är jämnt täckta.
7. Häll ca 2,5 cm solrosolja i en kastrull. Placera på medelvärme (oljan är lagom varm när en bit bröd blir gyllenbrun på cirka 40 sekunder). Placera försiktigt kroketterna i oljan och stek i 3 minuter på varje sida tills de är knapriga och gyllene. Låt dem rinna av på hushållspapper.
8. Servera dem med en grönsallad, extra majonnäs och limeklyftor.

Visningar: 366
Inlagt 2016-03-22 07:28:13