Receptbeskrivning
Amerikanska pannkakor med fullkorn
Ingredienser
för
1.5 dl vetemjöl
1.5 dl vetemjöl, fullkorn
3 dl vaniljyoghurt
1 st ägg
0.5 tsk bikarbonat
1 st apelsin, liten, rivet skal
1 msk råsocker
1 msk vetekli
0.5 tsk salt
3 msk smör
1 tsk bakpulver
1 st honung, flytande
1 st kanel
6 apelsin
1 yoghurt, turkisk eller grekisk yoghurt
1.5 dl vetemjöl, fullkorn
3 dl vaniljyoghurt
1 st ägg
0.5 tsk bikarbonat
1 st apelsin, liten, rivet skal
1 msk råsocker
1 msk vetekli
0.5 tsk salt
3 msk smör
1 tsk bakpulver
1 st honung, flytande
1 st kanel
6 apelsin
1 yoghurt, turkisk eller grekisk yoghurt
Beskrivning
Nyttiga amerikanska pannkakor
1. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt yoghurt, ägg och apelsinskal. Rör till en jämn smet.
2. Smält 1/3 av smöret i stekpanna eller plättlagg. Häll smöret i smeten. Grädda små tjocka pannkakor i resterande smör, 2–3 min på varje sida tills de fått fin färg.
3. Servera pannkakorna ljumma eller rumstempererade med en klick yoghurt, honung, kanel och apelsinklyftor.
Lätt att variera. Byt ut apelsinskal mot citronskal vaniljsocker. Pannkakorna kan även serveras med lönnsirap, lemon curd, sylt och grädde eller glass.
1. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt yoghurt, ägg och apelsinskal. Rör till en jämn smet.
2. Smält 1/3 av smöret i stekpanna eller plättlagg. Häll smöret i smeten. Grädda små tjocka pannkakor i resterande smör, 2–3 min på varje sida tills de fått fin färg.
3. Servera pannkakorna ljumma eller rumstempererade med en klick yoghurt, honung, kanel och apelsinklyftor.
Lätt att variera. Byt ut apelsinskal mot citronskal vaniljsocker. Pannkakorna kan även serveras med lönnsirap, lemon curd, sylt och grädde eller glass.
Visningar: 429
Inlagt 2016-03-24 09:29:06






0 min