Receptbeskrivning
Amerikanska pannkakor med müsli
Ingredienser
för
1 tsk salt
50 g smör, smält
2 tsk strösocker
2 st ägg
3 dl vetemjöl
1 krm malen muskot
1 tsk bakpulver
3 dl mjölk
citronskal, finrivet från 1 citron
sirap, efter smak
1 krm malen kanel
rostade kokosflingor
1 krm malen muskot
1 msk smör till stekningen
1 msk smör till stekningen
1 dl osötad müsli, havregryn, veteflingor, torka
1 dl osötad müsli, havregryn, veteflingor, torka
frukt till fruktsalladen, kiwi, banan, apelsi
frukt till fruktsalladen, kiwi, banan, apelsi
50 g smör, smält
2 tsk strösocker
2 st ägg
3 dl vetemjöl
1 krm malen muskot
1 tsk bakpulver
3 dl mjölk
citronskal, finrivet från 1 citron
sirap, efter smak
1 krm malen kanel
rostade kokosflingor
1 krm malen muskot
1 msk smör till stekningen
1 msk smör till stekningen
1 dl osötad müsli, havregryn, veteflingor, torka
1 dl osötad müsli, havregryn, veteflingor, torka
frukt till fruktsalladen, kiwi, banan, apelsi
frukt till fruktsalladen, kiwi, banan, apelsi
Beskrivning
Amerikanska pannkakor
1 Skär den valfria frukten och lägg i en skål. Ringla över lite sirap och rör om.
Låt stå under tiden att pannkakorna steks klart.
2 Vispa ihop vetemjöl, müsli, salt, socker, bakpulver, kanel och muskot i en stor skål. Blanda ner ägget, mjölken, citronskalet och det smälta smöret i skålen och vispa ihop.
3 Hetta upp stekpannan och ha i en liten klick smör. Häll i en knapp deciliter smet i pannan för varje pannkaka och stek på medelvärme tills de fått fin
färg, efter cirka 2 minuter. Vänd på pannkakan och stek tills den fått fin färg även på andra sidan, cirka 1 minut. Ha eventuellt i lite smör i pannan innan nästa omgång. Servera med fruktsalladen.
Provade med 1-2 msk psylliumfröskal och 1 dl vetekli istället för müsli. Och hade rivet skal från en blodapelsin. Riktigt gott
1 Skär den valfria frukten och lägg i en skål. Ringla över lite sirap och rör om.
Låt stå under tiden att pannkakorna steks klart.
2 Vispa ihop vetemjöl, müsli, salt, socker, bakpulver, kanel och muskot i en stor skål. Blanda ner ägget, mjölken, citronskalet och det smälta smöret i skålen och vispa ihop.
3 Hetta upp stekpannan och ha i en liten klick smör. Häll i en knapp deciliter smet i pannan för varje pannkaka och stek på medelvärme tills de fått fin
färg, efter cirka 2 minuter. Vänd på pannkakan och stek tills den fått fin färg även på andra sidan, cirka 1 minut. Ha eventuellt i lite smör i pannan innan nästa omgång. Servera med fruktsalladen.
Provade med 1-2 msk psylliumfröskal och 1 dl vetekli istället för müsli. Och hade rivet skal från en blodapelsin. Riktigt gott
Visningar: 299
Inlagt 2016-03-24 09:29:01






0 min