Receptbeskrivning
Vitkålsgratäng med skinka
Gunnar Lif via Anna Panna
Ingredienser
för
400 g vitkål
1 st gul lök
1 st solovitlök
2 dl vispgrädde
200 g naturell mjukost
0.5 msk sambal oelek
300 g rökt skinka
2 st spetspaprika
2 msk smör
2 dl riven ost
1 tsk himalaya salt
2 tsk svartpeppar
1 st gul lök
1 st solovitlök
2 dl vispgrädde
200 g naturell mjukost
0.5 msk sambal oelek
300 g rökt skinka
2 st spetspaprika
2 msk smör
2 dl riven ost
1 tsk himalaya salt
2 tsk svartpeppar
Beskrivning
Sätt ugnen på 225°C.
Strimla vitkål, hacka lök och riv vitlök.
Stek dessa ingredienser i smör tills de mjuknat.
Salta och peppra.
Rör ned grädde, mjukost och sambal oelek.
Låt sjuda under omrörning i några minuter.
Häll sedan över allt i en ugnsfast form.
Strimla skinkan och bred ut den i ett jämt lager.
Skär paprika i skivor och lägg upp på.
Täck allt med riven ost.
Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. sockerfriapettersson@gmail.com
Strimla vitkål, hacka lök och riv vitlök.
Stek dessa ingredienser i smör tills de mjuknat.
Salta och peppra.
Rör ned grädde, mjukost och sambal oelek.
Låt sjuda under omrörning i några minuter.
Häll sedan över allt i en ugnsfast form.
Strimla skinkan och bred ut den i ett jämt lager.
Skär paprika i skivor och lägg upp på.
Täck allt med riven ost.
Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. sockerfriapettersson@gmail.com
Visningar: 1615
Inlagt 2016-03-25 12:37:24

